Güvenlik Ağının kurulumu, sökümü ve kullanımı sırasında çalışma hayatında tehdit unsuru olan birçok tehlike söz konusudur. Bunların başında ise yüksekte çalışma gelir.
Yüksekte Çalışma Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’nde; seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma olarak kabul edilir. Kalıp ve demir işleri, dış cephe işleri, merdiven ve basamaklar üzerinde yapılan işler, iskeleler ve cephe platformlarında yapılan işler, çatı imalat ve tadilat işleri, çelik konstrüksiyon işleri, köprü, tünel ve kazı işleri, iş ekipmanlarında yapılan çalışmalar ve daha birçok faaliyet içerisinde yüksekte çalışmayı barındırır.
Güvenlik ağının kurulumu, kullanımı ve sökümü sırasında yapılan hatalar ve eksiklikler, kullanımı sırasında ekipmanlar üzerinde yapılan değişiklikler, yüksekte yapılan işlerin gözetiminin yapılmaması, yanlış koruma yöntemlerine başvurulması, çalışmaya uygun ekipmanın bulunmaması gibi nedenlerden dolayı çalışanlar yüksekten düşme riski ile sık sık karşı karşıya kalmaktadır. Yüksekten düşme sonucu yaralanmalar ise genellikle ağır sonuçlar doğurmaktadır. Bu açıdan bakıldığında güvenlik ağının her aşamasında kontrol tedbirlerinin alınması büyük önem taşır.
Mira, vermiş olduğu güvenlik ağı eğitimi ile kursiyerlerine güvenlik ağı ile tehlikeden uzak durarak çalışma yöntemlerini öğretir.
Eğitim, sekiz saatte tamamlanır. Eğitim sonunda kursiyerler güvenlik ağı kurulumunu, sökümünü, kurulu güvenlik ağının revize edilmesini, muayene edilmesini güvenli bir şekilde yapma becerisine sahip olur.
Bu eğitimi güvenlik ağı montaj personelleri, güvenlik ağının bulunduğu alanda çalışan personeller, iş güvenliği uzmanları, iş güvenliği teknikerleri ve denetçiler sıklıkla almakta ve kendisini geliştirmektedir.